Gitarist Educatie Event – Amsterdam 13 oktober 2018

Share Button
Beste ,

zaterdag 13 oktober presenteren Gitaarschool Nederland, EGTA, Guitar Matrix en Gitarist de derde editie van het Guitar Matrix Gitarist Educatie Event in de Q-Factory in Amsterdam met een inspirerend en informatief programma voor gitaardocenten, leerlingen en publiek.

De dag is gratis voor leden van Gitaarschool Nederland. We zouden graag alle lespraktijken vertegenwoordigd zien op deze jaarlijkse bijeenkomst, met name ook op het ochtendprogramma. Het moment om uw collega’s te ontmoeten en de stand van zaken gezamenlijk door te nemen. Jullie zijn welkom vanaf 10.00 uur. Aanmelden kan via info@gitaarschoolnederland.nl. Vanaf 14.00 uur is het programma voor iedereen toegankelijk en leuk als je je leerlingen meeneemt natuurlijk. Tot 15 jaar gratis, daarboven slechts € 7,50. Er wordt een heel mooi educatief programma aangeboden!

Verspreid dit bericht gerust intern aan collega’s en geïnteresseerden en graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Jan Wouter Oostenrijk
Jack Pisters
Meindert Bussink
Gitaarschool Nederland

Gitaarschool Nederland, EGTA, Guitar Matrix en Gitarist presenteren:

Gitarist Educatie Event 
Alles over gitaarspelen zaterdag 13 oktober in Q-Factory, Amsterdam
Met clinics, workshops, miniconcerten, presentaties, stands en meer!

De derde editie van het Guitar Matrix Gitarist Educatie Event biedt weer een heel mooi educatief programma. Op drie locaties van Q-Factory in Amsterdam kun je clinics, miniconcerten, workshops, presentaties en panels bijwonen. In de foyer vind je informatiestands. Alles met de focus op beter gitaar leren spelen! 
 
Thema Tone & Sound 
Elk jaar kiezen de organisatoren een hoofdthema. Dit jaar is dat Tone & Sound, parallel aan het hoofdartikel in deze editie. Hoe haal je het beste geluid uit je instrument? Daarbij komen allerlei zaken kijken, zoals de afstelling van je instrument, je speelwijze, maar ook of je voor modeling of buizen kiest en welke versterkers en effecten je inzet. We behandelen toonvorming zowel voor elektrische als voor akoestische gitaren. En nemen daarbij ook het uitversterken van akoestisch gitaar en het opnemen van gitaar in de (thuis)studio mee.

Topgitaristen
Tal van topgitaristen, op zowel elektrische als akoestische gitaar staan op het programma om thema’s als ‘War of the modelers’ onder de loep te nemen (Bert Meulendijk, Richard Hallebeek), de sound van de slide-gitaar bij de kop te pakken (René van Barneveld), funksounds te laten horen (Cory Wong van Vulfpeck), te demonstreren hoe je gitaar het beste kan opnemen (Attie Bauw), de toonvorming op klassieke gitaar te bespreken (Izhar Elias), gitaareffecten in perspectief te zetten (Sebas Honing), tips voor het uitversterken van je akoestische gitaar te geven (John van de Veer), en je alles te laten zien over toonvorming binnen gitaarensembles (Peter Constant) en de toonvorming van jouw instrument (Jack Pisters). En dat is nog lang niet alles!
Zie voor het volledige programma www.gitarist.nl/events

Bestel nu je ticket online
Tickets € 7,50 (www.ticketmaster.nl: zoek op Guitar Matrix Gitarist Educatie Event; servicekosten € 0,75). Gratis als je jonger dan 15 bent (neem wel je legitimatie mee).
Het ticket is geldig voor het middagprogramma vanaf 13.00 uur. In de ochtend is er een speciaal programma voor gitaardocenten. Op uitnodiging. Stuur een mail naar gitaristeducatiemarkt@gitarist.nl als je een uitnodiging wilt ontvangen.

Guitar Matrix Gitarist Educatie Event 
zaterdag 13 oktober
Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam
* Parkeren in Q-Park. Ingang: Polderweg 92, pak voetgangersuitgang Atlantisplein, direct voor Q-Factory}.
* NS-Station Muiderpoort op 700 meter (ook te bereiken met bus 22 vanaf Centraal Station)

Cory Wong (Vulfpeck, VS)
Als je het hebt over funksound dan kun je heel goed terecht bij Cory Wong, bekend geworden met Vulfpeck, en nu bezig aan een solocarrière met alweer zijn tweede album ‘The Optimist’ op komst. We zijn erg blij met de komst van deze Amerikaanse topgitarist. Een uitgebreid interview met hem vind je elders in deze editie.Izhar Elias
Hij is een van de belangrijkste gitaristen op het gebied van kamermuziek en in het bijzonder
barok en nieuw gecomponeerde muziek voor klassiek gitaar. Hij is winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. In zijn workshop gaat hij in op toonvorming op de nylonsnarige gitaar.Panel over modeling
Hot issue de laatste jaren; to model or not to model. En dan: welke modeler kies je als je ermee aan de slag gaat? Voer voor een panel, én voor twee workshops tijdens dit event: Richard Hallebeek laat horen wat hij met zijn Fractal Axe Fx-III doet en Bert Meulendijk laat het werken met zijn Kemper Profiling Amp zien.
Weet je niet precies wat modeling inhoudt? Met modeling kun je de klank van andere gitaren, versterkers en effecten imiteren. Het gedrag van een gitaar, amp of effect wordt bij modeling voortdurend gemeten en geanalyseerd. De resultaten worden verwerkt in een algoritme dat vervolgens het gedrag van het gemodelde apparaat kan imiteren. Een digitaal model simuleert dus niet alleen de klank van bijvoorbeeld een versterker, maar ook hoe die zich anders gedraagt bij verschillende input en op verschillende volumes. De simulatie kan heel specifiek zijn (bijvoorbeeld een model van een Marshall JCM800) of meer van een bepaalde type versterker (Fender, Mesa, Orange etc.). Meestal zitten digitale modellen kant-en-klaar in effectapparaten en versterkers of zijn als softwareplug-in verkrijgbaar. Met de Kemper Profiling Amp kun je zelf modellen maken (Kemper noemt ze ‘profiles’) van je apparatuur, wat de mogelijkheid biedt met een uitgebreide set versterkers en effecten op tour te gaan waar je normaal een extra busje voor zou moeten huren! Bert Meulendijk heeft zijn eigen BM Kemper-profiles gemaakt en komt die demonstreren en beantwoord er vragen over. Richard Hallebeek komt met het nieuwste Fractal model, dat onlangs in Gitarist 330 door hem werd getest.Tijdschema Gitarist Educatie Event 
Zaterdag 13 oktober, Q-Factory Amsterdam

* Zaterdagochtendprogramma 10.00-13.00 uur
10.00 inloop
10.30-11.15 EGTA docentenmeeting
11.15-12.00 GSNL docentenmeeting (incl. EGTA-docenten)
12.00-13.00 netwerklunch EGTA/GSNL
* Zaterdagmiddagprogramma Tone & Sound 13.00-18.00
voor alle gitaristen en belangstellenden
workshops – presentaties – miniconcerten – panels – informatiestands

Kleine Zaal
13.30-14.30 Cory Wong
14.45-15.30 Izhar Elias – Toonvorming nylon
16.00-16.45 Panel over modeling o.l.v. Jack Pisters
17.00-17.45 René van Barneveld – Slide sounds

Barzaal
13.00-13.45 Bert Meulendijk – Kemper modeling
14.00-14.30 John van der Veer – Uitversterken van akoestische gitaar
14.45-15.15 Jack Pisters – De toon van jouw instrument
15.30-16.00 Richard Hallebeek – Fractal modeling
16.30-17.00 Sebas Honing – Gitaareffecten in perspectief
17.15-18.00 Attie Bauw – Gitaar opnemen steel & nylon

Workshop Room
13.45-14.45 Workshop Social Media
14.45-15.30 Peter Constant – Toonvorming binnen gitaarensembles
15.45-16.15 Coen Beijer – demo Spectral View Audio Analyser
16.30-17.15 Hermine Veltkamp – Lesgeven aan leerlingen visuele beperking
17.15-18.00 Drieëtte Reesinck – Suzuki-methode

Programma nog onder licht voorbehoud – kijk op Gitarist.nl voor eventuele updates

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply